Onze mogelijke papiersoorten

Ben je benieuwd naar onze drukkwaliteit en papiersoorten? Vraag eenvoudig jouw stalenpakketje aan. Als je online een geboortekaartje bij ons bestelt, ontvang je automatisch een stalenpakketje om de papiersoorten te bekijken en hoef je het dus niet aan te vragen. 


ALGEMEEN
Wij hebben bij FestLab een groot hart voor het milieu en hebben uitsluitend papiersoorten geselecteerd die FSC-gecertificeerd zijn. Het FSC keurmerk garandeert een verantwoorde herkomst uit duurzaam beheerde bossen en/of recyclage. De selectie is énorm strikt en streng en wordt niet zomaar uitgedeeld of toegekend. Dat de papieren dit keurmerk dragen, betekent dat het hout uit sociaal, ecologisch en economisch verantwoord beheerde bossen afkomstig is. 

 

 

ONZE PAPIEREN:

nr 01 Standaard:
Standaard drukken we op nr 01, een gladgestreken DCP papier van 350gr.
Dit heeft een lichte glans als je het in het licht houdt. 
Binnenkort schakelen we echter over naar een nieuw standaard papier: superbrut 300g. Over het superbrut papier lees je hieronder meer. 

Nieuw standaard papier vanaf januari 2021! Vanaf januari schakelen we standaard over naar een ander standaard papier: superbrut 300gr. Het is iets ruwer dan het DCP-papier en glanst minder. Het is puur onze eigen voorkeur, omdat we vinden dat onze ontwerpen zo beter tot hun recht komen. Uiteraard zal je nog steeds het DCP kunnen selecteren als je dat mooier vindt. 


nr 02 Cocoon:

Een papiersoort dat samengesteld werd uit gerecycleerd papier, met een subtiele korrel en textuur. Je kan sporadisch wat vezels tegenkomen van andere kleuren en het heeft een iets grijzere look dan het standaard papier. Het laat minimalistische ontwerpen of ontwerpen met een kartonlook mooi tot hun recht komen. 


nr 03 Matte laminatie:

Aan beide zijden van de kaart wordt er na het drukken een melkfolie geperst. Dit zorgt ervoor dat de kaart iets steviger aanvoelt en dat de kleuren in het algemeen iets zachter zullen zijn. Het kaartje krijgt hierdoor een matte uitstraling. Deze afwerking wordt vaak aangeraden bij ontwerpen met donkere achtergrond, omdat het volvlakken mooi egaliseert. 


nr 04 Superbrut 600 micron:
Als je op zoek bent naar een écht stevig en betaalbare kaart, raden we deze papiersoort aan. Het is een steviger papier van +-400gr, maar heeft een extra opdikking waardoor het nog steviger aanvoelt. Door zijn ruwere uitstraling voelt het papier ook ambachtelijk aan en komen veel ontwerpen hierop mooi tot hun recht.

Opgelet: dit papier kan je niet kiezen bij een dubbel kaartje (het is te dik om een plooilijn te voorzien).


WORDT VERWACHT  nr 05 Bagasse:
Het is al verkrijgbaar, maar binnenkort wordt een extra papiersoort toegevoegd aan ons stalenpakket. Een volledig TREE-FREE papier! Het is een ongestreken, milieuvriendelijk natuurpapier. De vezels zijn namelijk voor 100% afkomstig van restproducten van éénjarige planten.

Het is duurzaam en ecologisch. De éénjarige planten slaan snel en veel C02 op en het productieproces om er papier van te vervaardigen is energievriendelijk. Zoals gezegd is er voor de aanmaak van dit papier geen énkele boom aan te pas gekomen. De planten die gebruikt worden zijn suikerriet, linnen en hennep.
 
WORDT VERWACHT  nr 06 Crush:
Hetzelfde papier als onze doosjes "eco maïs". Een prachtig papier met een subtiele spikkel erin verwerkt. Dit is heel mooi als je kaartje echt een eco-uitstraling mag hebben.

Crush is een origineel, creatief en ecologisch verantwoord gamma, samengesteld uit 55% nieuwe FSC® vezel, 30% gerecycleerde vezel en 15% ‘ander’ organisch materiaal, zoals bv. kiwi’s, graan, koffie of olijven. Bij de productie van Crush wordt bovendien gebruik gemaakt van 100% groene hernieuwbare energie. Het gebruik van alternatieve vezels zorgt niet alleen voor ecologische meerwaarde maar zorgt ook voor verrassende creatieve effecten in het papier.
 


EXTRA AFWERKING

Afgeronde hoeken:
Afgeronde hoeken geven een zachte, lieve toets aan het ontwerp. Dit kan alleen op enkele kaartjes toegepast worden. 


Andere opties:
Er zijn heel wat extra opties mogelijk. Het stalenpakketje omvat alleen onze standaard papiersoorten en afwerkingen. Heb je graag foliedruk of letterpress? Ook dit is mogelijk bij ons!
Hiervoor raden we aan dat je even langskomt na afspraak, omdat er veel mogelijkheden zijn en je deze kaarten best in het "echt" bekijkt.  

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »