Creatief aanbod producten
Geschikt voor ieders budget
Persoonlijk contact
Eigen illustraties
Onze mogelijke papiersoorten

Onze mogelijke papiersoorten

 

Ben je benieuwd naar onze drukkwaliteit en papiersoorten? In onze prijsgids krijg je een overzicht van onze mogelijkheden en bijhorende drukkosten. Het ene papier is immers het andere niet.
Wil je de papieren graag in real life bekijken? Vraag eenvoudig jouw stalenpakketje aan. Opgelet: in ons stalenpakketje zitten de meest voorkomende papiersoorten in. Op zoek naar iets anders, vraag het even na.
Als je online een geboortekaartje bij ons bestelt, ontvang je automatisch een stalenpakketje om de papiersoorten te bekijken en hoef je het dus niet aan te vragen. 

 

 

ALGEMEEN
Wij hebben bij FestLab een groot hart voor het milieu en hebben uitsluitend papiersoorten geselecteerd die FSC-gecertificeerd zijn. Het FSC keurmerk garandeert een verantwoorde herkomst uit duurzaam beheerde bossen en/of recyclage. De selectie is énorm strikt en streng en wordt niet zomaar uitgedeeld of toegekend. Dat de papieren dit keurmerk dragen, betekent dat het hout uit sociaal, ecologisch en economisch verantwoord beheerde bossen afkomstig is. 

 

 

ONZE PAPIEREN:

DCP:
Het DCP-papier is een gladgestreken papier van 350g. Het glanst een beetje in het licht en is spierwit (= goede basis voor alle kleuren).


Cocoon:

Een papiersoort dat samengesteld werd uit gerecycleerd papier, met een subtiele korrel en textuur. Je kan sporadisch wat vezels tegenkomen van andere kleuren en het heeft een iets grijzere look dan het standaard papier. Het laat minimalistische ontwerpen of ontwerpen met een kartonlook mooi tot hun recht komen. 


Matte laminatie:

Aan beide zijden van de kaart wordt er na het drukken een melkfolie geperst. Dit zorgt ervoor dat de kaart iets steviger aanvoelt en dat de kleuren in het algemeen iets zachter zullen zijn. Het kaartje krijgt hierdoor een matte uitstraling. Deze afwerking wordt vaak aangeraden bij ontwerpen met donkere achtergrond, omdat het volvlakken mooi egaliseert. 


Superbrut 300g:

Superbrut 300g is onze favoriet! Het heeft een mooie korrel en textuur; subtiel maar wel aanwezig. De meesten van onze ontwerpen komen er heel mooi op uit.


Superbrut 600 micron:
Als je op zoek bent naar een écht stevig en betaalbare kaart, raden we deze papiersoort aan. Het is een steviger papier van +-400gr, maar heeft een extra opdikking waardoor het nog steviger aanvoelt. Door zijn ruwere uitstraling voelt het papier ook ambachtelijk aan en komen veel ontwerpen hierop mooi tot hun recht.

Opgelet: dit papier kan je niet kiezen bij een dubbel kaartje (het is te dik om een plooilijn te voorzien).


Bagasse:
Een volledig TREE-FREE papier? Het is een ongestreken, milieuvriendelijk natuurpapier. De vezels zijn namelijk voor 100% afkomstig van restproducten van éénjarige planten.

Het is duurzaam en ecologisch. De éénjarige planten slaan snel en veel C02 op en het productieproces om er papier van te vervaardigen is energievriendelijk. Zoals gezegd is er voor de aanmaak van dit papier geen énkele boom aan te pas gekomen. De planten die gebruikt worden zijn suikerriet, linnen en hennep.
 
Crush:
Hetzelfde papier als onze doosjes "eco maïs". Een prachtig papier met een subtiele spikkel erin verwerkt. Dit is heel mooi als je kaartje echt een eco-uitstraling mag hebben.

Crush is een origineel, creatief en ecologisch verantwoord gamma, samengesteld uit 55% nieuwe FSC® vezel, 30% gerecycleerde vezel en 15% ‘ander’ organisch materiaal, zoals bv. kiwi’s, graan, koffie of olijven. Bij de productie van Crush wordt bovendien gebruik gemaakt van 100% groene hernieuwbare energie. Het gebruik van alternatieve vezels zorgt niet alleen voor ecologische meerwaarde maar zorgt ook voor verrassende creatieve effecten in het papier.
 


EXTRA AFWERKING

Afgeronde hoeken:
Afgeronde hoeken geven een zachte, lieve toets aan het ontwerp. Dit kan alleen op enkele kaartjes toegepast worden. 


Andere opties:
Er zijn heel wat extra opties mogelijk. Het stalenpakketje omvat alleen onze standaard papiersoorten en afwerkingen. Heb je graag foliedruk of letterpress? Ook dit is mogelijk bij ons!
Hiervoor raden we aan dat je even langskomt na afspraak, omdat er veel mogelijkheden zijn en je deze kaarten best in het "echt" bekijkt.