Creatief aanbod producten
Geschikt voor ieders budget
Persoonlijk contact
Eigen illustraties
Wij (en jij) steunen een goed doel!

Wij (en jij) steunen een goed doel!

 

Je weet het misschien (nog) niet, maar jij steunt een goed doel!
Want voor elke bestelling die we ontvangen, doneren we een bedrag aan vzw den Boogerd

Tijdens de winter van '22-'23 legt den Boogerd in Zelem (kort bij Diest) een voedselbos aan van 0.7 ha en stelt dit met de naastliggende boomgaarden van ongeveer 1,2 ha open voor oogst, educatieve en beperkte recreatieve en therapeutische activiteiten. 

"Een correct beheerde hoogstamboomgaard zorgt niet alleen voor opslag van CO² in de bomen, het gras en de bodem maar met het juiste beheer bevorder je ook de wateropslagcapaciteit van de bodem en de doorsijpeling naar het grondwater en geef je een enorme boost aan de biodiversiteit. Dit zijn belangrijke wapens die den Boogerd elke dag inzet in de strijd tegen de klimaatverandering. 

Maar ze willen nog een stap verder gaan: door vanuit een coöperatie een voedselbos aan te leggen en uit te bouwen geven we aan iedereen, ook bedrijven en organisaties,  die met het milieu begaan is, de kans om actief mee te werken aan een gezondere en meer diverse leefomgeving.

In een voedselbos kan je, naast de hierboven opgesomde voordelen flink wat voedsel produceren en de terreinen daarnaast ook nog gebruiken in een educatieve, recreatieve en therapeutische functie. Interessant om te weten: het zijn net deze doelstellingen die Europa beoogt in haar nieuwe klimaatstrategie." 


We ondersteunen hiermee dus volledig onze lokale economie én zorgen er ook voor dat we onze ecologische voetafdruk van de webshop wat compenseren. Want ecologie en duurzaamheid dragen we hoog in het vaandel. 

We zijn blij en trots dat we onze schouders mee onder dit zinvolle project kunnen zetten.
Wij doen dan vanaf nu nog een éxtra vreugdedansje bij elke bestelling die we mogen ontvangen :)