Algemene voorwaarden

FestLab
Annelies Vandenbosch & Nele Van Hoof
Tessenderloweg 107
2431 Veerle-Laakdal
[email protected]
BTW nummer BE0556 707 546
IBAN BE87 7360 2952 0194

Ons atelier en showroom is gevestigd in Webbekom (Webbekomstraat 111B, 3290 Webbekom). Je kan langskomen na afspraak.

 

ALGEMEEN
Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding, offerte en opdracht tussen klant en FestLab. Bij een overeenkomst tussen klant en FestLab, gaat de klant akkoord met deze voorwaarden.
Daarom dat elke bestelling via ons bestelformulier op de site moet worden ingevuld.
Bij bestelling via afspraak in ons atelier dient de klant zelf de algemene voorwaarden door te nemen. Bij bestelling gaat de klant automatisch akkoord met deze voorwaarden.

KWALITEIT & SERVICE
Kiezen voor FestLab is kiezen voor een persoonlijke service en gecontroleerde kwaliteit. Hiervoor werken we nauw samen met onze vaste partners en kunnen we kwalitatief drukwerk garanderen. Geboortekaartjes worden steeds digitaal gedrukt, tenzij anders overeengekomen. Verzending van het drukwerk naar België en Nederland gebeurt via pakketdienst DPD.

STIJL
We omschrijven onze stijl van geboortekaartjes het liefst als stijlvol vrolijk. Het varieert tussen speels, strak, hip en retro. We combineren speelse lettertypes en kleurrijke patronen. We proberen in onze eigen ontwerpstudio steeds om kaartjes te maken waar je vrolijk van wordt en wat als mooie herinnering kan bewaard worden.


GEGEVENS KAART
De klant is zelf verantwoordelijk voor het controleren van (spellings)fouten. Na het akkoord van de klant is FestLab niet verantwoordelijk voor de juistheid van gegevens.
Om schrijffouten te vermijden worden de nodige gegevens (naam, geboortedatum, gewicht en lengte) vlak na de geboorte per sms doorgestuurd. Dit kan op het nummer 0470 09 20 07.
Wanneer de klant een geboortekaartje op maat wil en hiervoor tekst of beeldmateriaal aanlevert, is hij/zij zelf verantwoordelijk voor het gebruiksrecht en de kwaliteit. FestLab kopieert geen bestaande ontwerpen of gebruikt geen afbeeldingen waarop auteursrecht rust.


KLEUREN
Kleuren op het beeldscherm kunnen afwijken van de werkelijk gedrukte geboortekaartjes/producten. Dit kan te wijten zijn aan de foutieve instelling van je beeldscherm, weersomstandigheden, papiersoort,... Ook kunnen de kleuren van het geboortekaartje en de eventuele extra’s in kleur verschillen. Dit omdat deze niet op dezelfde ondergrond (papiersoort, stickers vs kaart) gedrukt worden.
Bekijk het kaartje en de extra`s nooit alleen op een tablet of smartphone. Deze geven de kleuren niet accuraat weer. Eventuele aansprakelijkheid van FestLab blijft beperkt tot fouten in de productie van de kaartjes.
Wil je graag de doopsuikers van dichtbij bekijken? Dat kan zeker, je bent steeds welkom op afspraak.


ANNULEREN
Indien u een bestelling wil annuleren dient u dit binnen 24 uur na het plaatsen van uw bestelling te doen via e-mail ([email protected]).
Wanneer de eerste digitale versie van een kaart is doorgestuurd en u wil nog annuleren, zal er een kost worden aangerekend. Deze variëren naargelang de verschillende pakketten:
PAKKET S: 30,-
PAKKET M: 50,-
PAKKET L: 250,-
Indien de geboortekaartjes of extra's al in productie zijn, dient het volledige bedrag betaald te worden.


PRIJZEN 
Prijzen bij de artikelen zijn in euro’s, inclusief 21% BTW. Voedingswaren hebben een tarief van 6% BTW.
Wanneer de laatste digitale versie van het kaartje verstuurd is, wordt er een factuur mee verzonden. Dit dient binnen de 14 dagen en voor het drukken betaald te worden.

BETALING
- Alle facturen zijn contant betaalbaar tenzij anders schriftelijk werd bedongen.
- Bij niet-betaling van de factuur binnen de gestelde termijn is vanaf de vervaldag van rechtswege zonder voorafgaande ingebrekestelling verwijtrente verschuldigd ten belope van 12% op het factuurbedrag. Tevens is er als schadebeding en zonder voorafgaande ingebrekestelling een forfaitaire vergoeding verschuldigd ten belope van 20% van het factuurbedrag, met een minimum van 75 euro.

 

OFFERTES
Aangezien we een webshop zijn, staan al onze prijzen duidelijk op de site vermeld. We steken liever wat meer tijd in jullie project en ontwerp dan dat we onnodig offertes opstellen. Je vindt alle prijzen immers duidelijk op de site terug. Stel bv zelf jouw bestelling samen in het winkelwagentje om een totaalprijs te bekijken. Je kan daarna jouw mandje terug leegmaken als je dat wil. 

LEVERING
De levering van geboortekaartjes gebeurt binnen het aantal dagen zoals doorgegeven aan de klant. Deze zijn verschillend ivm keuze van papiersoort/afwerking. De levering gebeurt steeds zo snel mogelijk, we werken met een garantiepakket waardoor het de volgende werkdag of zaterdag na druk geleverd wordt. Wij zijn niet verantwoordelijk voor problemen bij het postorderbedrijf waardoor de levering vertraging op loopt en kunnen hier bijgevolg in geen geval aansprakelijk voor gesteld worden. Dit kan zijn: stakingen, disfunctioneren van leveranciers, ... .

De klant zorgt er bij het doorgeven van een leveringsadres voor dat er iemand aanwezig kan zijn op dit adres, zodat het pakket met kaartjes in ontvangst kan genomen worden. Bij afwezigheid neemt de koerier het pakket weer mee en wordt het pakket op een andere werkdag geleverd. FestLab kan in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor een latere levering door dergelijke situaties.

Het is ook mogelijk om de geboortekaartjes af te halen bij de drukker in Aarschot. Je kan deze voorkeur op voorhand (voor het opstellen van de factuur) doorgeven aan FestLab.

Andere artikelen zoals doopsuiker etc verzenden we met Bpost. Deze worden op dinsdag en donderdag verzonden. Bpost rekent 1 werkdag voor het afleveren van jouw pakket. Het kan zijn dat het soms langer onderweg is door onvoorziene omstandigheden.


EXTRA`S
Enveloppen en extra's kunnen apart besteld worden. De prijzen staan duidelijk bij elk artikel vermeld in onze webshop. 


DRUKWERK
FestLab werkt samen met betrouwbare partners waarvan gekend is dat ze kwaliteit leveren. Doch kan FestLab niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele fouten door derden. Bij problemen/klachten neemt u best binnen de 24u contact op met FestLab zodat er kan gekeken worden naar een gepaste oplossing.


BIJBESTELLEN
Het bijdrukken van kaartjes is mogelijk maar dit brengt een opstartkost van 25 euro met zich mee. We raden aan om meteen een kleine reserve te voorzien.


AANSPRAKELIJKHEID
De totale aansprakelijkheid zal nooit meer bedragen dan de totale prijs die de klant betaald heeft voor het schadegeval. FestLab kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diensten van derden (postorderbedrijf, drukker).


KLACHTEN GEBOORTEKAARTJES
Indien de geleverde geboortekaartjes niet naar wens zijn, dient de klant binnen de 24 uur na ontvangst contact op te nemen met FestLab. Dit kan gebeuren via mail of telefoon.


RETOUR PRODUCTEN
Indien de geleverde producten (met uitzondering van gepersonaliseerde items, voedingswaren en planten) niet naar wens zijn, heb je 14 dagen, dag na verzending, de tijd om de producten te retourneren. Je brengt ons eerst door middel van e-mail op de hoogte de producten te willen retourneren. De producten dienen in de originele verpakking te zitten en mogen uiteraard niet gebruikt zijn. Van zodra wij de producten goed ontvangen en gecontroleerd hebben, schrijven we het betreffende bedrag (exclusief de eerste verzendkosten) terug op de rekening waarvan we het ontvangen hebben. De verzendkosten voor retour zijn voor rekening van de klant.


PRIVACY
Uw persoonsgegevens worden door FestLab verwerkt voor klantenbeheer, op basis van de contractuele relatie als gevolg van uw bestelling/aankoop en voor direct marketing  (/om u nieuwe producten of diensten aan te bieden) op basis van ons gerechtvaardigd belang om te ondernemen. Indien je niet wil dat wij uw gegevens verwerken met het oog op direct marketing, volstaat het ons dat mee te delen op [email protected] Via dat adres kan je ook altijd vragen welke gegevens wij over je verwerken en ze verbeteren of laten wissen, of ze vragen over te dragen. Als u het niet eens bent met de manier waarop wij uw gegevens verwerken, kan u zich wenden tot de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (Drukpersstraat 35 te 1000 Brussel). Een meer uitgebreid overzicht van ons beleid op het vlak van gegevensverwerking vindt u op deze pagina.


AUTEURSRECHT
Op alle afbeeldingen die je op deze site vindt, rust auteursrecht. De ontwerpen mogen nooit nagemaakt, vermenigvuldigd of verspreid worden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van FestLab. Om deze reden staat op elk geboortekaartje het logo van FestLab gedrukt. Bij overtredingen worden gerechtelijke stappen ondernomen.
Het ontwerp van ieder geboortekaartje blijft eigendom van FestLab.


WIJZIGING
FestLab is ten alle tijden gerechtigd deze Algemene Voorwaarden te wijzigen.


JURIDISCH
Alle geschillen over de uitvoering van deze overeenkomst zullen worden beslecht naar Belgisch recht. En zijn uitsluitend de rechtbanken of de vrederechter territoriaal bevoegd van de plaats waar de verkoper zijn uitbatingszetel, hoofdzetel of woonplaats heeft, tenzij de verkoper er de voorkeur aan geeft te dagvaarden voor de bevoegde rechtbanken van de woonplaats van de koper.


Copyright © FestLab 2022

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »