Creatief aanbod producten
Geschikt voor ieders budget
Persoonlijk contact
Eigen illustraties
Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

FestLab
Annelies Vandenbosch & Nele Van Hoof
Tessenderloweg 107, 2431 Veerle-Laakdal
e-mail: [email protected]
website: https://www.festlab.be/
BTW nummer BE0556 707 546
IBAN BE87 7360 2952 0194

Ons atelier en showroom is gevestigd in Engsbergen (Heiveld 1A, 3980 Tessenderlo). Je kan vrij langskomen tijdens de openingsuren (maa 9.30u-16u, din 9.30u-20u, dond 9.30u-17u).
Ben je graag zeker van een plaats, dan kan je op afspraak komen zodat we jouw plaats aan de doopsuikertoog kunnen reserveren. Dit is vooral interessant op drukkere moment (bv dinsdagavond, tijdens vakantie).

Wil je graag langskomen voor een geboortekaartje of doopsuikeradvies? Dan is het wel nodig om een afspraak in te plannen.

 

ALGEMEEN
Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding, offerte en opdracht tussen klant en FestLab. Bij een overeenkomst tussen klant en FestLab, gaat de klant akkoord met deze voorwaarden.
Op de webshop dient klant steeds het hokje aan te vinken dat hij/zij akkoord gaat met de algemene voorwaarden.
Bij bestelling via afspraak in ons atelier dient de klant zelf de algemene voorwaarden door te nemen. Bij bestelling gaat de klant automatisch akkoord met deze voorwaarden.GEBOORTEKAARTJES

KWALITEIT & SERVICE
Kiezen voor FestLab is kiezen voor een persoonlijke service en gecontroleerde kwaliteit. Hiervoor werken we nauw samen met onze vaste partners en kunnen we kwalitatief drukwerk garanderen. Geboortekaartjes worden steeds digitaal gedrukt, tenzij anders overeengekomen. Verzending van het drukwerk naar België en Nederland gebeurt via Bpost.

STIJL
We omschrijven onze stijl van geboortekaartjes het liefst als stijlvol vrolijk. Het varieert tussen speels, strak, hip en retro. We combineren speelse lettertypes en kleurrijke patronen. We proberen in onze eigen ontwerpstudio steeds om kaartjes te maken waar je vrolijk van wordt en wat als mooie herinnering kan bewaard worden.


GEGEVENS KAART
De klant is zelf verantwoordelijk voor het controleren van (spellings)fouten. Na het akkoord van de klant is FestLab niet verantwoordelijk voor de juistheid van gegevens.
Om schrijffouten te vermijden worden de nodige gegevens (naam, geboortedatum, gewicht en lengte) vlak na de geboorte per sms doorgestuurd. Dit kan op het nummer 0470 09 20 07.
Wanneer de klant een geboortekaartje op maat wil en hiervoor tekst of beeldmateriaal aanlevert, is hij/zij zelf verantwoordelijk voor het gebruiksrecht en de kwaliteit. FestLab kopieert geen bestaande ontwerpen of gebruikt geen afbeeldingen waarop auteursrecht rust.


KLEUREN
Kleuren op het beeldscherm kunnen afwijken van de werkelijk gedrukte geboortekaartjes/producten. Dit kan te wijten zijn aan de foutieve instelling van je beeldscherm, weersomstandigheden, papiersoort,... Ook kunnen de kleuren van het geboortekaartje en de eventuele extra’s in kleur verschillen. Dit omdat deze niet op dezelfde ondergrond (papiersoort, stickers vs kaart) gedrukt worden.
Bekijk het kaartje en de extra`s nooit alleen op een tablet of smartphone. Deze geven de kleuren niet accuraat weer. Eventuele aansprakelijkheid van FestLab blijft beperkt tot fouten in de productie van de kaartjes.


DRUKWERK
FestLab werkt samen met betrouwbare partners waarvan gekend is dat ze kwaliteit leveren. Doch kan FestLab niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele fouten door derden. Bij problemen/klachten neem je best binnen de 24u contact op met FestLab zodat er kan gekeken worden naar een gepaste oplossing.

LEVERING
De levering van geboortekaartjes gebeurt binnen het aantal dagen zoals doorgegeven aan de klant. Deze zijn verschillend ivm keuze van papiersoort/afwerking. De levering gebeurt steeds zo snel mogelijk, we werken met een garantiepakket waardoor het de volgende werkdag of zaterdag na druk geleverd wordt. Wij zijn niet verantwoordelijk voor problemen bij het postorderbedrijf waardoor de levering vertraging op loopt en kunnen hier bijgevolg in geen geval aansprakelijk voor gesteld worden. Dit kan zijn: stakingen, disfunctioneren van leveranciers, ... .

De klant zorgt er bij het doorgeven van een leveringsadres voor dat er iemand aanwezig kan zijn op dit adres, zodat het pakket met kaartjes in ontvangst kan genomen worden. Bij afwezigheid neemt de koerier het pakket weer mee en wordt het pakket op een andere werkdag geleverd. FestLab kan in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor een latere levering door dergelijke situaties.

Het is ook mogelijk om de geboortekaartjes af te halen bij de drukker in Aarschot. Je kan deze voorkeur op voorhand doorgeven aan FestLab.

PRIJZEN 
Prijzen bij de artikelen zijn in euro’s, inclusief 21% BTW. Voedingswaren hebben een tarief van 6% BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.
Wanneer de laatste digitale versie van het kaartje verstuurd is, wordt er een factuur mee verzonden van de geboortekaartjes. Dit dient binnen de 14 dagen en voor het drukken betaald te worden.
Doopsuiker, enveloppen en ander drukwerk (bv stickers) kan via de webshop besteld worden.

ANNULEREN VAN EEN GEBOORTEKAARTJE
We vinden het belangrijk dat elk ontwerp er piekfijn uit ziet en spenderen er dan ook telkens de nodige aandacht en zorg aan. Ben je desondanks toch niet tevreden met het resultaat, dan kan je jouw bestelling nog annuleren indien er nog niets gedrukt werd. Vanaf de eerste digitale proef worden er annulatiekosten aangerekend. Deze variëren naargelang de verschillende pakketten: PAKKET S: 40,-    PAKKET M: 70,-    PAKKET L: 210,-
Is het ontwerp al verder dan de eerste digitale versie dan dienen de volledige ontwerpkosten betaald te worden: PAKKET S: 75,-    PAKKET M: 140,-  PAKKET L: 280,-
Indien de geboortekaartjes of extra's al in productie zijn, dient het volledige bedrag betaald te worden.


KLACHTEN GEBOORTEKAARTJES
Indien de geleverde geboortekaartjes niet naar wens zijn, dient de klant binnen de 24 uur na ontvangst contact op te nemen met FestLab. Dit kan gebeuren via mail of telefoon.

BIJBESTELLEN
Het bijdrukken van kaartjes is mogelijk maar dit brengt een hogere opstartkost met zich mee. We raden aan om meteen een kleine reserve te voorzien.

AANSPRAKELIJKHEID
De totale aansprakelijkheid zal nooit meer bedragen dan de totale prijs die de klant betaald heeft voor het schadegeval. FestLab kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diensten van derden (postorderbedrijf, drukker).

 

 

WEBSHOP

KLEUREN
Kleuren op het beeldscherm kunnen afwijken van de werkelijk producten. Ook is het ontzettend moeilijk om een kleur perfect op foto te zetten. Hou dus rekening met een mogelijke afwijking. Het is mogelijk om kleurstalen te bestellen van de doosjes.

Voeding kan elke batch van kleur afwijken. Ook hier is het mogelijk om een kleurstaaltje van de suikerbonen te bestellen maar pin je dus niet vast op de kleur. Voeding kan niet geretourneerd worden.

Ben je graag zeker van een kleur? Kom dan langs in ons atelier.

PRIJZEN 
Prijzen bij de artikelen zijn in euro’s, inclusief 21% BTW. Voedingswaren hebben een tarief van 6% BTW. De prijzen zijn exclusief verzendkosten. Deze worden duidelijk vermeld alvorens afrekening.
Een bestelling is pas definitief na ontvangst van betaling. Indien we geen betaling ontvangen hebben, zal het order automatisch geannuleerd worden.
Bij stijging van prijzen bij de leverancier worden deze ook doorgevoerd in de webshop.

BETALING
Alle facturen zijn contant betaalbaar tenzij anders schriftelijk werd bedongen.
Bij niet-betaling van de factuur binnen de gestelde termijn is vanaf de vervaldag van rechtswege zonder voorafgaande ingebrekestelling verwijtrente verschuldigd ten belope van 12% op het factuurbedrag. Tevens is er als schadebeding en zonder voorafgaande ingebrekestelling een forfaitaire vergoeding verschuldigd ten belope van 20% van het factuurbedrag, met een minimum van 75 euro.


ANNULEREN VAN EEN BESTELLING IN DE WEBSHOP
Je hebt als koper recht op de wettelijke herroepingstermijn van 14 kalenderdagen. 
Deze termijn gaat in op de dag dat je onze producten hebt ontvangen. Meer informatie over het retourneren van artikelen vind je verder in deze algemene voorwaarden onder "retour producten". 
Let wel: sommige producten zijn uitgesloten van herroeping, zoals verzegelde voeding (bv suikerbonen) en producten op maat. Deze kunnen dan ook niet geretourneerd worden. 
Werd jouw bestelling nog niet verzonden of verwerkt, contacteer ons dan via mail indien je wil annuleren.

FACTUREN
Na het plaatsen van de bestelling en betaling ontvang je automatisch het factuur via mail. Er kunnen geen aanpassingen meer gebeuren.
Wil je graag op jouw zaak bestellen? Dat kan door zelf alle correcte gegevens (alsook het BTW nummer) in te vullen. Alle facturen worden in detail opgemaakt. Er worden geen algemene facturen opgesteld.

OFFERTES
Aangezien we een webshop zijn, staan al onze prijzen duidelijk op de site vermeld. Stel bv zelf jouw bestelling samen in het winkelmandje om een totaalprijs te bekijken. Je kan daarna jouw mandje terug leegmaken als je dat wil. 

RETOUR PRODUCTEN
Indien de geleverde producten (met uitzondering van gepersonaliseerde items, voedingswaren en items uit de sale) niet naar wens zijn, heb je 14 dagen, dag na verzending, de tijd om de producten te retourneren. Je brengt ons eerst door middel van e-mail op de hoogte de producten te willen retourneren. De producten dienen in de originele verpakking te zitten en mogen uiteraard niet gebruikt zijn. Van zodra wij de producten goed ontvangen en gecontroleerd hebben, schrijven we het betreffende bedrag (exclusief de eerste verzendkosten) terug op de rekening waarvan we het ontvangen hebben. De verzendkosten voor retour zijn voor rekening van de klant. 
Tevens heeft FestLab het recht om eventuele waardevermindering van het initiële aankoopbedrag in rekening te brengen.  


AANSPRAKELIJKHEID
FestLab is nooit verantwoordelijk voor typfouten die de klant zelf heeft doorgegeven. De totale aansprakelijkheid zal nooit meer bedragen dan de totale prijs die de klant betaald heeft voor het schadegeval. FestLab kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diensten van derden (postorderbedrijf, drukker).

 

 

PRIVACY
Uw persoonsgegevens worden door FestLab verwerkt voor klantenbeheer, op basis van de contractuele relatie als gevolg van uw bestelling/aankoop en voor direct marketing  (/om u nieuwe producten of diensten aan te bieden) op basis van ons gerechtvaardigd belang om te ondernemen. Indien je niet wil dat wij uw gegevens verwerken met het oog op direct marketing, volstaat het ons dat mee te delen op [email protected]. Via dat adres kan je ook altijd vragen welke gegevens wij over je verwerken en ze verbeteren of laten wissen, of ze vragen over te dragen. Als u het niet eens bent met de manier waarop wij uw gegevens verwerken, kan u zich wenden tot de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (Drukpersstraat 35 te 1000 Brussel). Een meer uitgebreid overzicht van ons beleid op het vlak van gegevensverwerking vindt u op deze pagina.

AUTEURSRECHT
Op alle afbeeldingen die je op deze site vindt, rust auteursrecht. De ontwerpen mogen nooit nagemaakt, vermenigvuldigd of verspreid worden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van FestLab. Om deze reden staat op elk geboortekaartje het logo van FestLab gedrukt. Bij overtredingen worden gerechtelijke stappen ondernomen.
Het ontwerp van ieder geboortekaartje blijft eigendom van FestLab.

WIJZIGING
FestLab is ten alle tijden gerechtigd deze Algemene Voorwaarden te wijzigen.

JURIDISCH
Alle geschillen over de uitvoering van deze overeenkomst zullen worden beslecht naar Belgisch recht. En zijn uitsluitend de rechtbanken of de vrederechter territoriaal bevoegd van de plaats waar de verkoper zijn uitbatingszetel, hoofdzetel of woonplaats heeft, tenzij de verkoper er de voorkeur aan geeft te dagvaarden voor de bevoegde rechtbanken van de woonplaats van de koper.


Copyright © FestLab 2024